Putyinból képregényhőst faragtak

Halálmegvető bátorsággal küzdő akcióhősként mutatja be egy orosz internetes képregény Vlagyimir Putyin miniszterelnököt.

MNO
2011. 05. 26. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A drámai képregényben Putyin dzsúdókimonóba öltözve ment meg a terroristák támadásától egy buszjáratot. Az utasok megmentése közben a zombiként ábrázolt ellenzékieket is le kell győznie, akik bebörtönzött ellenfele, Mihail Hodorkovszkij szabadon engedését követelik.

A Szuper Putyin című történet a megfigyelők szerint a propaganda része. A rajzoló, Szergej Kalenik elmondása szerint azonban nem állami megbízásra készítette a képregényt. „A történeten több szerző dolgozott együtt, akik tréfásan igyekeztek bemutatni a politikai szcénát” – mondta el Kalenin. A történetben Dmitrij Medvegyev államfő medvebundába öltözve nyújt akciójában segítő kezet Putyinnak a bombák hatástalanításához.

A szereposztás emlékeztet a Wikileaks által 2010-ben leleplezett amerikai jelentésre, amely Putyint a képregényhős Batmanhez, Medvegyevet pedig Robinhoz hasonlította. Putyin nem először jelenik meg megmentőként: nemrég főszereplésével számítógépes játék is készült, amelyben a miniszterelnök fiatalos kinézetű főparancsnokként a játékos „jobb keze”. A főszereplő kiválasztása előtt a készítők közvélemény-kutatást végeztek az orosz fiatalok körében. Az eredmények szerint a fiatal korosztály számára Putyin a legnépszerűbb politikus.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.