Rákosrendezőn lehet a Vidámpark

A Blikk információi szerint Zuglóban marad a Vidámpark, a vurstli új helyszínéül a jórészt kihasználatlan Rákosrendező pályaudvart szemelte ki a budapesti városvezetés. Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere megerősítette a lap értesülését.

MNO
2011. 05. 25. 5:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros nem kommentálja az egyik bulvárlap értesülést, amely szerint a Városligetből az ugyancsak XIV. kerületi Rákosrendezőre költözne a Vidámpark. Szűcs Somlyó Mária, a Városháza kommunikációs igazgatója az MTI-nek csak annyit mondott, hogy tárgyalások folynak a lehetséges helyszínekről.


Papcsák a lap szerdai számában megjelent cikk szerint azt mondta: a testület foglalkozik a kérdéssel, és már voltak is előzetes egyeztetések a témában a vasúttal és a fővárossal. A Vidámparknak Zuglóban a helye. Van is itt szabad terület, 136 hektáron világszínvonalú parkot lehet kialakítani – mondta.

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes csak annyit árult el, hogy a Vidámpark néhány éven belül elköltözik. Több helyszín is szóba került. Egy biztos, legalább 50 hektáros területre van szükség, s ha a XI. kerületben nem lehet, akkor majd máshol. A beruházás költségeit magántőke fedezné. Több vállalkozó is érdeklődik a lehetőség iránt – árulta el Csomós, további részleteket azonban nem közölt – írja a Blikk.

A MÁV sajtóosztálya viszont elismerte, hogy előkészületek folynak a pályaudvar hasznosításáról, és nem cáfolták, hogy folynak az előkészületek a Vidámpark ideköltöztetése érdekében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.