Razzia volt a Lurdy Ház pókertermében

Nagyszabású ellenőrzést tartottak illegális szerencsejáték miatt a Lurdy Házban, több gyanúsított van – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 28. 9:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NAV, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a tűzoltóság és a IX. kerületi önkormányzat munkatársai péntek este csaptak le a bevásárlóközpont pókertermében, ahol csaknem 40 asztalon készpénzes, illetve versenyrendszerű játék zajlott – tartalmazza a NAV szóvivőjének közleménye.

A NAV munkatársai a jövedéki ellenőrzés mellett vizsgálták a foglalkoztatást és az információtechnológiát, lefoglalták az összes pókerasztalt és a több bevásárlókocsit megtöltő zsetonokat. A rendőrök gyanúsítottként, illetve tanúként hallgattak meg több személyt.

A péntek esti akciót az adóhatóság feljelentése nyomán indították, egy ugyanitt korábban lezajlott ellenőrzés eredményeként már mintegy tízmillió forintos bírságot kiszabott a NAV. Az ellenőrzések célja az illegális szerencsejáték-szervezői tevékenység visszaszorítása és ezzel párhuzamosan az engedély birtokában végzett tevékenységek támogatása: a NAV minden tudomására jutott esetben megteszi a szükséges intézkedéseket az illegális szerencsejáték-szervezői tevékenység feltárására és szankcionálására – közölte Burillák Attila szóvivő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.