Rekordot döntött a Gazprom

Jelentősen nőtt az orosz Gazprom gázexportja az idei első öt hónapban a tavalyi év azonos időszakához képest. A gázkivitel bővülése minden korábbi rekordot megdöntött.

MNO
2011. 05. 29. 12:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erről Alekszej Miller, a Gazprom vezetője számolt be a hét végén Dmitrij Medvegyev orosz államfőnek. A cég első negyedévi gázkivitele 12 százalékkal, majd áprilisban több mint húsz százalékkal, májusban pedig már harminc százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A Gazprom az első öt hónapban több mint 25 milliárd köbméter földgázt exportált. Miller az export látványos bővülését külső tényezőkkel indokolta, köztük a közel-keleti eseményekkel, valamint a japán atomválsággal. A Gazprom több mint húszmilliárd köbméter földgázt exportált Európába az év eleje óta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.