Rendkívüli bejelentés: visszaszereztük a 21,2 százalékos Mol-tulajdonrészt + Képriport + Videó

Orbán Viktor kedden rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy visszaszereztük a Mol részvényeinek 21,2 százalékos részét, amely eddig az orosz Szurgutnyeftyegaz tulajdonában volt.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/786168" target="_blank"><strong>• A Jobbik üdvözli a vásárlást </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/786164" target="_blank"><strong>• Ez volt az első nemzetközi jelentőségű lépés </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/786151" target="_blank"><strong>• Közel kétmilliárd euróért vettük meg a Mol-részvényeket </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/786137" target="_blank"><strong>• Orbán is ott lesz a tárgyalásokon <br /></strong></a>

MNO
2011. 05. 24. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a hírTV felvételét!


A kormányfő úgy fogalmazott: ez több volt, mint vásárlás, ez egy nehéz küzdelem volt, egy év kemény tárgyalássorozat és egyeztetés után sikerült nyélbe ütni a megállapodást. Fontos lépést tettünk az erős Magyarország felé vezető úton, egy ország sem lehet erős, ha teljesen kiszolgáltatott az energiaellátása – fogalmazott Orbán Viktor, aki kijelentette: „nemzetstratégiai szempontból egyik legjelentősebb és közép-európai szinten is meghatározó nagyvállalatunkat most sikerült biztonságba helyeznünk”.

A kormányfő közölte: Magyarország és Közép-Európa megújításának egyik kulcsa az energiafüggőség csökkentése és a nemzeti ipar újjáélesztése. „Erős magyar és erős közép-európai vállalatokra van szükség, hogy a XXI. században versenyképes legyen a régió és Magyarország. A Mol ilyen vállalat” – mondta. Rögzítette: a magyar kormánynak mindenkor ki kell állnia az ország és a magyar emberek érdekeiért. „Ezt tettük, ezt tettem én is a mai napon, és ezt fogjuk tenni a jövőben is” – zárta sajtónyilatkozatát Orbán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.