Rendőrök kérdezősködtek a volt szocialista miniszternél

Rendőrök vonták kérdőre Szabó Imre volt szocialista környezetvédelmi minisztert egy 2008-as szlovákiai szén-dioxid-kibocsátási kvótaüggyel kapcsolatban.

MNO
2011. 05. 27. 10:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hvg.hu úgy értesült, a rendőrök csütörtök este 9 óra után a saját otthonában keresték fel Szabó Imrét, de az előző kormány környezetvédelmi tárcájának több munkatársát is meghallgatták a Gyorskocsi utcában.

Az intézkedést bűnügyi jogsegélyegyezmény keretében a szlovák fél kérte, mert arra kíváncsiak, vajon a magyar és a szlovák kormány képviselői 2008-ban egyeztettek-e arról, milyen áron értékesítsék a szén-dioxid-kibocsátási kvótáikat – más külföldi vevők számára. A portál úgy tudja, csütörtök este 16 embert hallgattak meg az ügyben.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.