Rendőrökre támadtak a Mladics-párti tüntetők

Száznyolcvan embert vettek őrizetbe a szerbiai hatóságok a Ratko Mladics volt boszniai szerb vezető letartóztatása elleni tüntetésen, miután a tiltakozók a rendőrségre támadtak és 32 rendőrt megsebesítettek – közölte hétfőn a belgrádi belügyminisztérium szóvivője.

MNO
2011. 05. 30. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ultranacionalista Szerb Radikális Párt (SRS) szervezte, vasárnap esti belgrádi tüntetésen 32 rendőr és 11 tüntető sérült meg, öt gépkocsit és hat üzletet megrongáltak – közölte a rendőrség.

A háborús bűncselekményekkel, a srebrenicai népirtással és a boszniai főváros, Szarajevó lövetésével vádolt Mladicsot csütörtökön fogták el, s várhatóan a hét elején adják ki a hágai székhelyű Nemzetközi Törvényszéknek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.