Rengeteg ember juthat álláshoz a gyárban

Felavatták az osztrák Melecs elektronikai vállalkozás győri gyárát a Magyarországról tavaly kivonult Lite-On üzemének helyén.

MNO
2011. 05. 24. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esemény előtt tartott sajtótájékoztatón elhangzott: a gyárnyitásnak mintegy egymillió eurós építési és 2-2,5 milliós berendezési költsége volt. Tóvizi Szilveszter telephelyvezető elmondta: április végén 226 (háromnegyed részben fizikai) dolgozója volt a cégnek, amely a teljes létszámot június végére éri el. Ekkorra érik el az évi 3,5 millió darabos termelési szintet is, amelynek értéke 30-40 millió euró körül mozog. Az üzem mosó-, mosogatógépekhez, főzőberendezésekhez, hűtőszekrényekhez, valamint rend- és katasztrófavédelmi szervek telekommunikációs eszközeihez gyárt elektronikai eszközöket.

Az alkalmazottak zöme – mintegy kétszáz fő – a Lite-On korábbi dolgozója, amelytől a hatezer négyzetméteres működési területet is bérlik – közölte. Tóvizi Szilveszter emlékeztetett arra is: az általuk bérelt üzemcsarnok korábban négy éven keresztül üresen állt.

Albert Hochleitner, a Melecs-csoport felügyelőbizottságának elnöke elmondta: a terület jó földrajzi elhelyezkedése, burgenlandi gyáruk közelsége, a kiépített infrastruktúra és a képzett munkaerő megléte mellett olyan szempontok is szerepet játszottak a telephelyválasztásban, mint hogy a klimatizált üzemcsarnokban van antisztatikus padló. Tájékoztatása szerint a Melecs-csoportnak összesen mintegy ezer alkalmazottja van.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.