Robbanások rázták meg az egész országot, rendőrök is meghaltak

Tizenhárom ember meghalt és 65 megsebesült pokolgépes merényletek sorozatában vasárnap reggel Irak középső részén.

MNO
2011. 05. 22. 9:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legvéresebb terrortámadásban hét rendőr halt meg és tíz másik megsebesült az iraki fővárostól, Bagdadtól 25 kilométerre északra fekvő Tádzsiban elkövetett kettős robbantásban – közölte a belügyminisztérium egy magát megnevezni nem kívánó tisztviselője. Egy autóba rejtett pokolgép robbanását követte egy másik, éppen akkor, amikor a helyszínre értek a rendőrök.

Az iraki főváros több negyedében elkövetett vasárnapi terrortámadásoknak legalább hat halottja és 55 sebesültje van. Amel negyedben autóba rejtett pokolgép robbanásában ketten meghaltak, 15 megsebesültek. A főként szunniták lakta Szadíja negyedében hárman megsebesültek egy merényletben. A többségében síiták lakta Szádrvárosban ketten meghaltak és heten megsebesültek egy kórháznál történt robbanásban. Ugyanebben a negyedben egy piacnál elkövetett támadásban heten megsebesültek.

Az északi at-Talbíja negyedben egy házilag készült pokolgép lépett működésbe vasárnap reggel, amikor arra haladt a belügyminisztert szállító gépkocsioszlop. Egy ember meghalt, öt megsebesült, közte két testőr. A városközpontban lévő Vaszik téren egy ember meghalt, 12 megsebesült egy robbanásban.

A főváros egy másik, keleti pontján, a Bejrút téren a rendőrjárőr útjában robbant egy házilag készített pokolgép, itt hat ember sebesült meg. Irakban mindennaposak a terrortámadások, bár az erőszakos cselekmények száma a 2006–2007-es felekezetközi összecsapások óta valamelyest csökkent. A múlt hónapban 211 iraki halt meg merényletekben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.