Robbanások voltak kormányzati épületeknél Kínában

Három kormányzati épületnél követtek el robbantást csütörtökön egy dél-kínai városban; a feltehetően bosszú motiválta bűncselekményben két ember meghalt, további hat pedig megsebesült – jelentette a kínai állami média.

MNO
2011. 05. 26. 6:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A híradások szerint a robbanásokban legalább öt ember megsebesült. A Csianghszi (Jiangxi) tartománybeli Fucsou (Fuzhou) városban először egy gépkocsi robbant fel az ügyészségi hivatalnál, tíz perccel később detonáció történt a kerületi kormányzat épületénél, majd negyedórára rá egy jármű repült a levegőbe a helyi kábítószer-ellenes hivatal irodájánál. A detonációk következtében kitörtek a környékbeli épületek ablakai.

„A helyi idő szerint délelőtt 9 és 10 óra között történt detonációk következtében kitörtek a környékbeli házak, köztük az ügyészség nyolcemeletes épületének ablakai” – tájékoztatta a tartományi kormányzat a Hszinhua hírügynökséget.

Az egyik robbanás állítólag egy garázs mellett történt, kevesebb mint száz méterre a kormányzat épületétől. Szemtanúk szerint legkevesebb tíz személyautó is megrongálódott.

Egyes hírek szerint a robbantások elkövetésével egy elégedetlen falusi gazdálkodót gyanúsítanak, aki vélhetően a hatóságoktól elszenvedett korábbi sérelmeiért állt bosszút. A férfit még keresik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.