Sepp Blattert is vizsgálják

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteken bejelentette, hogy Joseph Blatter elnök ellen is vizsgálatot indít a legfrissebb vesztegetési ügyben.

MNO
2011. 05. 27. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FIFA közlése szerint a svájci sportdiplomatának is meg kell jelennie vasárnap az etikai bizottság előtt.

A bejelentés egy nappal azután következett be, hogy a jövő szerdai elnökválasztás másik jelöltje, a katari Mohamed bin Hammam azt kérte: a megvesztegetés vádjával ellene indított vizsgálatot terjesszék ki riválisára, a FIFA-t jelenleg irányító Blatterre is.

Bin Hammam csütörtökön hozzátette, semmi szabályba ütköző dolgot nem tett, így nyugodtan várja a vasárnapi meghallgatást a szervezet etikai bizottsága előtt. Bin Hammam május 10-11-én a karibi térség futballvezetőivel, köztük Jack Warnerrel, az Észak- és Közép-Amerikát, valamint a karibi térséget tömörítő konföderáció (Concacaf) elnökével találkozott, a vizsgálat pedig azt hivatott eldönteni, hogy a katari elnökjelölt szavazatokért cserébe megvesztegetett-e valakit.

A Concacaf eddig nem hozta nyilvánosságra, hogy 35 voksával Blattert vagy Bin Hammamot támogatja majd a jövő hét szerdai elnökválasztáson.

A katari futballelöljáró sajtószolgálatának csütörtöki közleménye szerint „Blatter egyesek elmondása szerint tudott bizonyos karibi vezetőknek állítólagosan átutalt pénzekről, de nem tett ellene semmit”.

„Nem akarok állást foglalni a vizsgálattal kapcsolatban. A tények magukért fognak beszélni” – reagált szűkszavúan a 75 éves Blatter.

Bin Hammam, Blatter és a trinidadi Warner mellett másik két hivatalnoknak is meg kell jelennie a FIFA etikai bizottsága előtt vasárnap, mindössze három nappal a zürichi elnökválasztás előtt, amelyen Bin Hammam az egyetlen kihívója a jelenleg regnáló Blatternek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.