Spanyolországba igazol Hanga Ádám

A bajnoki ezüstérmes Albacomptól a spanyol Manresa kosárlabdacsapatához szerződött Hanga Ádám, a magyar válogatott erőssége.

MNO
2011. 05. 25. 8:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 22 éves bedobó kedden éjszaka Facebook-oldalán jelezte röviden, hogy ősztől Spanyolországban folytatja karrierjét. A székesfehérvári klub honlapja alapján a fiatal kosaras 2+2 évre kötelezte el magát a spanyol élvonalban legutóbb 15. helyen végzett gárdához, melynél kezdetben nem lesz magasabb a fizetése, mint Székesfehérváron volt.

Lapinformációk szerint Hanga Ádám nyara ugyanakkor még nem a Manresáról szól, ugyanis június 10-től részt vesz Trevisóban egy háromnapos táborozáson, melyet az NBA-csapatok megfigyelői is megtekintenek. Ezt követően az is elképzelhető, hogy egy NBA-s együttes lecsap rá, ugyanis neve felkerült az idei, június 23-i amatőr játékosbörze (draft) listájára.

Igaz, amint azt Hanga az interjújában jelezte, akkor sem történik semmi, ha elkel a drafton, mert az nem jelenti automatikusan, hogy a tengerentúlon kezdené a szezont.

Később már a válogatottra kell koncentrálnia Hangának, mivel a magyar csapat augusztus 9-től pótselejtezőket vív Portugáliával és Finnországgal az Európa-bajnoki részvételért.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.