Süllőket telepítenek a Tisza-tóba

Kétszázezer előnevelt süllő telepítését kezdte meg csütörtökön a Tisza-tavon a tározó halállományának kezeléséért felelős Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

MNO
2011. 05. 26. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ivadékokat Tiszafüred, Abádszalók és Poroszló térségében szombatig engedik a kedvelt horgászvízbe – tájékoztatott a társaság médiareferense.

Albel Tamás emlékeztetett arra, hogy a cég jóvoltából május elején már tízezer kilogrammnyi fiatal ponttyal gyarapodott a Tisza-tó. A kétnyaras pikkelyes pontyokat Tiszafüreden, Poroszlón, Tiszavalkon, Sarudon, Tiszanánán, Abádszalókon és Kiskörén juttatták a tóba. A telepítések egyben gyarapítják a Tisza-tó természetes pontyszaporulatát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.