Szabadon engedték a fogva tartott amerikait

Észak-Korea szabadon engedte szombaton azt a koreai származású amerikai állampolgárt, akit fél évig tartott fogva, feltehetőleg keresztény térítés vádjával.

MNO
2011. 05. 28. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jun Young Sut átadták annak az amerikai különmegbízottnak, Robert Kingnek, aki a kommunista ország élelmiszersegélyre irányuló kérelmét vizsgálta néhány napig. King a Pekingbe tartó repülőgépén újságírókkal közölte: nem ígért semmilyen segélyt Észak-Koreának. Majd delegációjának tagjaival és a szabadon engedett férfival együtt szombaton elutazott az észak-koreai fővárosból, Phenjanból.

A kaliforniai üzletember Junt tavaly novemberben vették őrizetbe, aki elismerte, hogy „államellenes” büntettet követett el – adta hírül az észak-koreai állami hírügynökség.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.