Szigetszentmiklósi beruházás: elkezdődött az építkezés

Egy általános iskolából és zeneiskolából, egy óvodából és egy 1500 férőhelyes rendezvénycsarnokból álló komplexum építése kezdődött Szigetszentmiklóson – tájékoztatta Kecskés István, a város önkormányzatának a szóvivője hétfőn az MTI-t.

MNO
2011. 05. 30. 10:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két ütemből álló, összesen 4,5 milliárdos projektet saját forrásból és hitelből finanszírozzák. Kecskés István a beruházás szükségességét azzal indokolta, hogy a kilencvenes évektől jelentős mértékben nőtt Szigetszentmiklós lélekszáma, ám a pénzügyi lehetőségek korlátozott volta miatt ezt a növekedést csak részben követte a helyi intézményhálózat fejlesztése, így az óvodák és iskolák zöme igen zsúfolt. Tájékoztatása szerint ezt a kényelmetlen helyzetet szünteti majd meg a több mint 12 ezer négyzetméter beépített alapterületű létesítmény, amely nemcsak a fiatalok számára biztosít kiemelkedő körülményeket, hanem az ott állást találó több mint száz felnőttnek – óvodapedagógusoknak, tanároknak és azok segítőinek – is.

A szóvivő kifejtette: a most kezdődő építkezés során első ütemben egy 6 csoportos óvoda és egy 1500 férőhelyes, 3200 négyzetméter alapterületű, multifunkciós városi rendezvénycsarnok készül el a jövő őszig. A beruházás második ütemében – a terület déli sarkán – egy minden igényt kielégítő, 24 tantermes általános iskola és egy 1200 négyzetméteres zeneiskola épül meg. Az oktatási intézményben a tantermeken, az irodákon, a tanári szobán, valamint a konyhán és az éttermen kívül helyet kap egy hangversenyterem, egy könyvtár és több fejlesztő helyiség is – tette hozzá Kecskés István.

Pest megye egyik legnagyobb beruházásának terveit a HAP Kft. két vezető tervezője, Winkler Barnabás és Vörös Gábor készítette. Az épületegyüttes létrehozásának összköltsége 4,5 milliárd forint, amelyet a város a saját kasszájából, illetve hitelből fedez – közölte az önkormányzat szóvivője.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.