Tárgyalnának a masiniszták a kormánnyal

A Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) a tárgyalások megkezdését sürgeti a kormánnyal a mozdonyvezetők korengedményes és korkedvezményes nyugdíjáról.

2011. 05. 25. 7:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MOSZ MTI-hez szerdán eljuttatott tájékoztatása szerint a miniszterelnök válaszolt a mozdonyvezetők korkedvezményes és korengedményes nyugdíjazása ügyében kezdeményezett egyeztetésre. A mozdonyvezetők számára megnyugtató – írja levelében a szakszervezet –, hogy a szociális konzultáció lezárulásáig a kormány nem tervez döntéseket hozni az általuk felvetett kérdésekben, ugyanakkor – szerintük – a kezdeményezésük összekapcsolása a konzultációval kétségessé teszi a kormány egyeztetési szándékának komolyságát, minthogy a kérdőíven nem szerepelnek a mozdonyvezetők korkedvezményes és korengedményes nyugdíjára vonatkozó kérdések. A szakszervezet kérte a kormánytól, hogy jelölje ki képviselőjét a sztrájkköveteléseikről egyeztető eljárásban.

A mozdonyvezetők továbbra is azt követelik, hogy ne szülessen döntés szakmájukat érintően a nyugdíjkorkedvezmény és -korengedmény ügyében, amíg a Mozdonyvezetők Szakszervezetével nem folytak érdemi egyeztetések a tervezett intézkedésekről. A kormány hozza nyilvánosságra ezzel kapcsolatos konkrét terveit, és a jövőben is biztosítsa a mozdonyvezetők számára a korkedvezményes és korengedményes nyugdíj lehetőségét – olvasható a MOSZ miniszterelnöknek írt levelében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.