Telefonja buktatta le a körözött férfit

Újabb telefon adta fel gazdáját az Egyesült Államokban: véletlenül benyomódott rajta a segélyhívószám, a rendőrség pedig ennek eredményeként elfogott egy körözött férfit.

MNO
2011. 05. 26. 5:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 29 éves illető kerti munkát végzett, amikor telefonja „lebuktatta”. A férfi – akit bírságok be nem fizetése miatt körözött a rendőrség – nem észlelte, hogy mobilja „elárulta”, a rendőrségen viszont azonnal felfigyeltek a keresett férfi telefonszámára, és úgynevezett háromszögeléses módszerrel hamar meghatározták hollétét Maine államban, majd pedig személyesen fáradtak el hozzá, hogy magukkal vigyék.

Nem ez az első eset, amikor telefon „önállóan” segít a rendőrségnek az Egyesült Államokban. Pár hete egy háromfős betörőbanda egyik tagjának a mobiltelefonja volt ily készséges, és saját „benyomásai” révén végig közvetítette egy betörés előkészületeit. A „mesterhármas” rács mögé került, ahol feltehetőleg nagyon szidták a távközlés fejlődését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.