Tihanyi Örs: Erőviszonyok egy év után

MNO
2011. 05. 28. 9:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tihanyi Örs: Amennyiben tehát most tartanánk a parlamenti megméretést, akkor ugyanúgy jobboldali siker születne, mint tavaly. Legfeljebb az képezhetné vita tárgyát, hogy a hatalom jelenlegi birtokosai mekkora előnnyel utasítanák maguk mögé a középpárti szinten veszteglő szocialistákat. Hatalmas versenyelőnyt jelent a Fidesz–KDNP számára, hogy a hosszú évek alatt felépített szövetségi rendszer nemcsak az ellenzékiség éveiben bizonyult szilárdnak, hanem a kormányzás eddig eltelt időszakában is kitartott. Mindez azt jelenti, hogy még a közelmúlt népszerűség-ingadozásai ellenére is van minimum kétmillió szavazó, aki a kormány mellett áll.

(Magyar Nemzet, 2011. május 28.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.