„Tizenegy mártír elesett” a legújabb légitámadásban

Tizenegy ember halt meg a NATO líbiai civil és katonai célpontok elleni támadásában hétfőn a Tripolitól 150 kilométerre keletre fekvő Zlítenben – jelentette a JANA hivatalos líbiai hírügynökség.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/787243" target="_blank"><strong>• Kadhafi katonái valószínűleg több száz nőt erőszakoltak meg</strong></a>

MNO
2011. 05. 30. 13:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Civil és katonai létesítmények voltak a célpontjai Zlítenben, Vádi Kaam térségében a gyarmatosító keresztes háborús agresszor légitámadásainak” – áll a hírügynökségi jelentésben, amely szerint „tizenegy mártír elesett és többen megsebesültek”. A hírügynökség jelentése szerint az atlanti szövetség légitámadást hajtott végre al-Dzsafrában is, a líbiai televízió pedig a Tidzsiben, Dzsufrában és Bani Valídban végrehajtott NATO-légitámadásokról számolt be.

A dél-afrikai elnök is békét szeretne

Jószolgálati misszióra Líbiába érkezett hétfőn Jacob Zuma dél-afrikai elnök. A fokozott biztonsági intézkedések közepette, mintegy negyven állig felfegyverzett dél-afrikai katona kíséretében érkező Zumát a repülőtéren Bagdadi Mahmúdi miniszterelnök fogadta. Zuma Tripoliban várhatóan tárgyal Moammer Kadhafival, hogy kompromisszumot találjanak a líbiai vezető és a Kadhafi távozását három hónapja követelő felkelők között.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.