Több fontos makrogazdasági adat alakítja majd a trendet

A jövő héten több fontos makrogazdasági adat alakítja majd a trendet a New York-i értéktőzsdén, ahol csak kedden kezdődik a kereskedés a hétfői szünnap miatt.

MNO
2011. 05. 29. 12:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tőzsde már a negyedik egymást követő hetet zárta mínuszban. A befektetőket elsősorban az foglalkoztatja, miként alakul az amerikai gazdaság, amelynek a növekedési üteme – nem végleges adatok szerint – 1,8 százalékra lassult le a márciussal záródott három hónapban az előző negyedévi 3,1 százalékról.

Szerdán ismertetik az amerikai magánszektorban foglalkoztatottak számával kapcsolatos adatot. A Dow Jones által megkérdezett elemzők szerint 175 ezer új munkahely jött létre májusban az előző havi 179 ezer után.

Pénteken pedig arról lát napvilágot adat, hogy miként alakult a munkanélküliség az amerikai gazdaságban a mezőgazdasági ágazaton kívül. Elemzői várakozások szerint 8,9 százalékra csökkent a ráta az áprilisi 9,0 százalékról. A foglalkoztatottak száma pedig 190 ezerrel nőtt az áprilisi 244 ezer után.

Szerdán közlik az amerikai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexet. A várakozások szerint a májusi mutató 57,1 pontra süllyedt az áprilisi 60,4 pontról, de így is a növekedést jelző 50 pont felett maradt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.