Több mint hatszorosára nőtt az elektronikai cég vesztesége

A japán Sony szórakoztatóelektronikai csoport 259,59 milliárd jen veszteséget jelentett csütörtökön a márciussal zárult üzleti évéről adózás után, több mint hatszor nagyobbat az előző évi, 40,8 milliárd jenes hiánynál.

MNO
2011. 05. 26. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az üzleti eredmény szintén több mint hatszoros volt csak a pozitív oldalon: 199,82 milliárd jenre nőtt 31,77 milliárdról. Főleg a játékok üzletága javította az eredményt. Ebből adóelszámolás-változások miatt lett veszteség a részvényeseket megillető profit szintjén. A csoport 425,34 milliárd jen adót fizet az elmúlt pénzügyi év után az előző évi 13,96 milliárd helyett. A bevétel 7,181 billió jenre csökkent 7,214 billióról.

A most folyó üzleti év egészére nyolcvanmilliárd jenes adózott eredményt, 200 milliárd jenes üzleti eredményt és 7,5 billió jenes bevétel jósolt magának a cég a csütörtökön megjelent beszámolóban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.