Több mint ötezer közmunkás állhat munkába Zalában

Közfoglalkoztatás keretében közel 2700 fő kezdte meg a munkavégzést idén Zala megyében, a már elbírált pályázatok alapján további 1840 fő felvételére van lehetőség – írta szerdai számában a Zalai Hírlap.

MNO
2011. 05. 25. 6:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendelkezésre álló közel egymilliárd forintból több mint 5300 közmunkást tudnak foglalkoztatni a megyében. Rövid időtartamú (2-4 hónapos, napi 4 órás) foglalkoztatásra 725 millió forintot, míg hosszú távúra 256 millió forintot lehet fordítani – mondta a lapnak Rimányiné Somogyi Szilvia, a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója.

A közmunkát végzők többsége, mintegy 2208 fő rövid időtartamú közfoglalkoztatásban kapott munkát, és az elbírált pályázatok alapján rendelkezésre álló 1840 támogatott álláshely is a rövid távú munkavégzésre vonatkozik. A hosszabb időtartamú közfoglalkoztatásban 475 főt alkalmaztak. Rimányiné Somogyi Szilvia arról is tájékoztatta a napilapot, hogy Zalában több mint ötezer, nem támogatott, üres álláshely van, ezért a kirendeltségek elsősorban az elsődleges munkaerőpiacon kínálnak lehetőséget.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.