Tovább szedi áldozatait a kíméletlen drogháború

Kábítószeres bandák legalább huszonnyolc tagja halt meg, négy másik pedig megsebesült a Csendes-óceán partján fekvő Nayarit szövetségi államban kitört lövöldözésben – közölték a nyugat-mexikói hatóságok.

MNO
2011. 05. 26. 8:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nayarit szövetségi állam ügyészsége elmondta, hogy a rivális bandák közötti lövöldözés helyi idő szerint szerdán 17 óra tájban tört ki a Mexikóvárostól 800 kilométernyire fekvő Ruiz város közelében. A rendőrség, amelyet eredetileg emberrabláshoz riasztottak, a lövöldözés színhelyén talált a halottakra, a sebesültekre és tíz otthagyott gépkocsira.

Ruizi lakosok az El Heraldo című helyi újságnak elmondták, olyan heves volt a lövöldözés, hogy bezárták a boltokat, és a lakosok házaikba menekültek. Nayarit szövetségi állam a Sinaloa kábítószeres kartell egyik erőssége.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.