Tunéziai embercsempészeket fogtak Kelebiánál

Két tunéziai férfit fogtak el a határrendészek, mert egy kisbuszban tizenhét afrikai állampolgárt hoztak át a szerb–magyar határon csütörtök hajnalban Kelebia közelében – közölte a rendőrség pénteken.

MNO
2011. 05. 27. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kelebiai határrendészeti kirendeltség járőrei észrevették, hogy egy kisbusz Kelebiáról a határ felé halad nagy sebességgel, majd nem sokkal később már visszafelé jön – mondta Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Amikor a kisbusz vezetője észrevette a járőröket, gyorsított, de néhány kilométerrel távolabb sikerült megállítani a járművet. A kisbuszból 17 külföldi került elő, a vezetőfülkében pedig két, magát tunéziai állampolgárnak valló férfi ült.

A két, olasz tartózkodási engedéllyel rendelkező tunéziai férfival szemben embercsempészés gyanúja miatt indult eljárás, és folyamatban van a határsértők ellen idegenrendészeti eljárás is – tette hozzá a főhadnagy.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.