Úgy tűnik, hogy durrdefekt okozta a magyar katonák halálát

A vizsgálatok eddigi adatai szerint a jobb hátsó kerék durrdefektje vagy valamilyen más problémája miatt borulhatott fel a magyar katonák járműve az afganisztáni Baglán tartományban múlt kedden; erről Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában.

MNO
2011. 05. 26. 6:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baleset körülményeinek vizsgálatát német szakemberek folytatják, és a jelenlegi információk szerint valóban úgy tűnik, hogy közlekedési baleset történt. Állítólag a jobb hátsó kerék valamilyen problémája, durrdefektje okozta a jármű felborulását – mondta Simicskó István.

A magyar katonák május 17-én az afganisztáni Baglán tartományban szenvedtek közlekedési balesetet. Az öt autóból álló konvoj Mazari-Sarifból Puli-Humriba tartott, amikor az egyik mellékútról egy afgán teherautó kanyarodott a kocsisor elé. A magyar katonák járműoszlopa előzni kezdett, és eközben a konvoj harmadik kocsija, egy speciális, aknák elleni védelemmel ellátott, páncélozott személyszállító az útpadkán megperdült, majd felborult, négy kereke és lövésztornya kiszakadt. A balesetben Dálnoki András szakaszvezető, toronylövész és Róth Orsolya őrmester, a jármű parancsnoka meghalt. A gépjármű sofőrje életveszélyes, egy katona súlyos, de nem életveszélyes, két további társuk pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. Valamennyiüket hazaszállították, a két könnyű sérült már elhagyhatta a kórházat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.