Újra Erdélyben dolgozik Bozsik Yvette

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban rendez ismét Bozsik Yvette, a magyarországi táncszínház egyik vezéralakja, aki második alkalommal fog együttműködni az erdélyi társulattal.

MNO
2011. 05. 18. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Új Magyar Szó és a Hargita Népe című romániai magyar napilap szerdai tudósítása szerint Bozsik Yvette Peter Handke kortárs osztrák szerző Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról című darabját állítja színpadra a székelyföldi városban. A bemutatóra szombaton kerül sor Gyergyószentmiklóson, egy nappal később Székelyudvarhelyen a Tánc Tavasza fesztiválon is előadják.

A produkció többéves együttműködés eredményeként jött létre, hiszen Bozsik-előadásokat már 2002 óta többször láthatott a gyergyói közönség a városban rendezett színházi fesztiválokon. A 2008–2009-es évadban a rangos táncművész rendezésében született meg a Játszótér című, több alkalommal is díjazott produkció, amely a romániai és magyarországi turnék fő műsorszáma volt az elmúlt évadokban, és jelenleg is újabb meghívásokat kap fesztiválokra.

Peter Handke darabja a Figura Stúdiószínház és az Udvarhely Táncműhely közös munkája. A Krónika szerint Bozsik Yvette egyszerre ártatlan és provokatív színházi világa most nem csupán táncban jut kifejezésre, hiszen Iványi Marcell Cannes-ban díjazott filmrendező filmbetéteket készít az előadáshoz. A szöveg nélküli abszurd darabban színészek és táncosok alakítják a sokfajta karaktert, az utcákon és tereken látható furcsa és hétköznapi emberek sokaságát. Az előadás a lírai, humoros és groteszk jelenetek váltakozásával beszél az emberi kapcsolatokról és a magányról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.