Utcatárlat Rippl-Rónai szülővárosában

„Utcára került a művészet” Kaposváron, a magas művészeteket képviselő, reprezentatív, kiállítótermi tárlatok mellett a somogyi megyeszékhely Európa terén elektrográfiai képekre csodálkozhatnak rá a nézők, a város egyik bevásárlóközpontjában megnyitott II. Országos Utcatárlaton pedig hatvan alkotó csaknem háromszáz zsűrizett festménye, illetve kisplasztikája vonja magára a járókelők figyelmét.

2011. 05. 27. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 150 éve született Rippl-Rónait ünnepli Kaposvár, a magas művészetek bugyrából elővarázsolt, és a populáris tárlatok egész sorával. A Vaszary-teremben a magángyűjteményekből válogatott Rippl-Rónai-művekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a festőóriás nevét viselő múzeumban pedig Lossonczy Tamás festő és Lossonczy Ibolya szobrász munkáit láthatjuk.

Szombat délelőtt nyílt festőversenyre hívja a vállalkozó szelleműeket a Rotary kaposvári klubja, megnyitják a kaposvári kezdeményezésként emlegetett, immár 16. Nemzetközi miniatűr tárlatot, a város sétálóutcájában pedig hat alkotó, Móder Rezső, Galgóczy György, Kovács Tamás László képzőművész, Horváth László, Zalavári József és Nemes Ferenc szobrász munkáiból nyílik kiállítás Köztéri szobrászat 2011 címmel.

Péntek este a Magashegyi Underground zenéje töri meg a város esti csendjét, szombat délután a Mississipi Big Beat koncertjén szórakozhatnak a kaposváriak, este a Psycho Mutants muzsikája, Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor latin koncertje és Szabó Balázs Bandája emeli a Festők városa elnevezésű fesztivál hangulatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.