Vandalizmusba fordult a barcelonai fieszta

Nemcsak a tánc, az éneklés, az önfeledt ünneplés jellemezte Barcelonában a szombatról vasárnapra virradó éjszakát, a Barca Bajnokok Ligája-győzelmét követő órákat, amikor is a katalán főváros központjában mintegy 35 ezren vonultak az utcára a futballcsapatot éltetni.

MNO
2011. 05. 29. 15:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United felett aratott 3-1-es győzelem nyomán a fanatikus szurkolók egy részénél a fieszta randalírozásba, itt-ott nyílt vandalizmusba csapott át, s a rendfenntartókkal vívott összecsapásokban 132-en sérültek meg kisebb-nagyobb mértékben, köztük rendőrök is. Kórházba tizennyolc embert kellett beszállítani, kettőnek súlyos az állapota. A zavargók közül 84-et őrizetbe vettek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.