Vígan élt a magyar klán Genovában

Havi százötvenezer eurót keresett becslések szerint prostituáltak futtatásával és kokain árusításával egy magyar pár az olaszországi Genovában és környékén: a bűnözőket a toscanai Lucca rendőrsége tartóztatta le – jelentették csütörtökön olasz hírportálok.

MNO
2011. 05. 26. 10:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házaspár egy bűnszövetkezetet irányított, amely két viareggiói és három genovai házban tartott fenn titkos találkahelyet fiatal, kiskorú magyar prostituáltak és klienseik számára. A prostituáltak kábítószert is árultak ügyfeleiknek, s az interneten keresztül is szélesítették vevőkörüket.

A valóságos klán vezetése öt emberből – négy magyarból és egy olasz állampolgárból – állt, derítette ki a luccai rendőrség: kokainterjesztők után folytatott több hónapos nyomozása során jutott e bűnszövetkezet nyomára, amely már Firenzére és Pratóra is megpróbálta kiterjeszteni tevékenységét.

A toscanai Lanazione.it és a genovai Genovaogginotizie.it internetes híroldalak csütörtöki beszámolója szerint az „Easy Versilia” fedőnevű rendőri akcióban felszámolták a bűnszövetkezetet, amelyet végül a bandába beépült rendőrnő buktatott le.

Az olasz rendőrség a magyar pár szökésétől tartva lépett akcióba a napokban, ugyanis a magyar nő – hetedik hónapos terhesként – már készült a hazatérésre Magyarországra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.