Zaláig jutott a csempészett cigaretta

Több mint négymillió forint értékben adózatlan, ukrán zárjegyes cigarettát találtak egy olasz férfi gépkocsijában szerdán az M70-es autóúton, Zala megyében – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága.

MNO
2011. 05. 25. 18:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cséve Szabolcs sajtóreferens tájékoztatása szerint a Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság munkatársai és a Nagykanizsai Rendőrkapitányság járőrei szerda délután ellenőrizték a férfi által vezetett, olasz forgalmi rendszámú személyautót.

A rendőrség jelzését követően a pénzügyőrök a gépkocsi csomagtartójában és utasterében 635 karton adózatlan, ukrán zárjegyes cigarettát találtak. A pénzügyőrök a több mint négymillió forint értékű cigarettát és a szállításhoz használt gépjárművet lefoglalták.

A járművezető ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságánál. A hatóság ezzel egyidejűleg jövedéki eljárást is indított, amely során csaknem ötmillió forint jövedéki bírságot szabott ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.