Hunvald politikai kapcsolatokat várt litván vádlott-társától + Képriport

Politikai kapcsolatokat várt litván államporgárságú vádlott-társától az önkormányzati korrupcióval vádolt Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester – derült ki Alexandr Szkvorcsinszkij vallomásából a Fővárosi Bíróságon kedden. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/792125" target="_blank"><strong>• Dudoglo a nyílászáró, Hunvald a hírTV-s interjú miatt aggódhat + Videó</strong></a>

MNO
2011. 06. 21. 11:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bűnsegédként elkövetett, hűtlen kezeléssel vádolt volt szovjetunióbeli férfi nyomozati vallomásának ismertetése során elhangzott, hogy Hunvald azt mondta neki: nem üzletemberekre van szükség, hanem politikai kapcsolatokra, mert az kell az EU-s projektekhez. A férfinak a volt Szovjetunió területén kellett testvérvárosi kapcsolatokat kiépítenie, ezért 2007 és 2009 között havonta nettó 218 ezer forintot, és az önkormányzati dolgozóknak járó juttatásokat kapta a VII. kerülettől egy megbízási szerződés alapján, amelyhez nem tartozott munkaköri leírás.

Az ügyészség sok százmilliós kárt okozó önkormányzati ingatlanpanamák, több tízmilliós fiktív szerződések, illetve milliós kárt okozó lakáskiutalások és más bűncselekmények miatt részben bűnszervezetben elkövetett csalással, vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel, hivatali visszaéléssel és más bűncselekményekkel vádolja Gál György elsőrendű vádlottat, Erzsébetváros volt szabad demokrata gazdasági bizottsági elnökét, Hunvald György másodrendű vádlottat és 23 társukat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.