A hátrányos helyzetű régión is segítenek

Várhatóan június 9-én átadják a Hell Energy Magyarország Kft. új üzemét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó határában – tájékoztatott a társaság.

MNO
2011. 06. 04. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén ötéves Hell az áprilisi próbaüzem és az azt követő műszaki átadás után a hazai mellett már a nemzetközi piacok egy részét is a magyarországi, szikszói üzemből látja majd el termékeivel. A cég uniós, hazai és saját forrásból megvalósult beruházása 4,5 milliárd forintba került, az óránként 48 ezer palackot töltő gépsort a német Krones cég szállította és szerelte össze.

A társaság tulajdonosai 2008-ban döntöttek úgy, hogy az eddig külföldön, bértöltésre kiadott termelést Magyarországon, magyar erőforrások felhasználásával végzik. A gyártás, palackozás Magyarországra áthelyezésével a Hell a hátrányos helyzetű észak-magyarországi régió gazdaságának fellendítését és a foglalkoztatottság javítását is vállalta.

A HELL márka tulajdonosa a százszázalékos magyar tulajdonban álló Hell Energy Magyarország Kft. A magyarországi központ mellett 3 kontinensen rendelkezik irodákkal, önálló értékesítési, illetve logisztikai rendszerekkel, így Romániában, az Egyesült Királyságban, Lengyelországban, Spanyolországban, Szerbiában, Ukrajnában, Oroszországban, Új-Zélandon valamint Hongkongban. A cég fő tevékenysége az energiaital-gyártás és -forgalmazás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.