A magyar érdekek képviselete a legfontosabb

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke szerint a politikának természetes része, hogy különböző értékalapon politizálnak egyes csoportok, de az az igazi vízválasztó, hogy ki képes a magyar érdekeket képviselni.

MNO
2011. 06. 04. 19:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rétvári Bence a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) közös fővárosi ünnepségén kiemelte: lehet valaki a szívében jobboldali, kereszténydemokrata, szocialista vagy nemzeti radikális, de az a lényeg, hogy az igazán fontos kérdéseknél ne ezeket az értékeit, hanem a magyar érdekeket nézze és képviselje. Szerinte ezért volt elfogadhatatlan, ami az elmúlt egy évben történt, hogy szocialista képviselők szórólapoztak az Európai Parlamentben, és Magyarországot negatív színben feltüntetendő irataikhoz a nemzetközi nagyvállalatok panaszlistáját fűzték mellékletként.

A kereszténydemokrata politikus szólt arról is, hogy az utóbbi években nem területcsonkolással kellett szembenézni, hanem az elmúlt évtizedben „egy pénzügyi kis Trianont élt meg Magyarország”, s az ország szuverenitását nem katonai alapon, hanem a pénzügyi kiszolgáltatottságot teljessé tévő eladósítással veszélyeztették. Magyarország szuverenitása csonka, hiszen nem dönthet minden kérdésben saját maga, pénzügyileg kiszolgáltatott és hitelezői nagyon sok tekintetben – bár az elmúlt 12 hónapban egyre csökkenő mértékben – befolyásolni tudják a döntéshozatalt – mutatott rá.

Rétvári Bence szerint nemzeti büszkeség nélkül egyetlen nemzetet sem lehet a helyi értékén kezelni. Ez nem arról szól, hogy bárki ellen emelnénk szót, nemzeti összetartozásunk nem a szlovákok, románok, ukránok, szerbek ellen szól, hanem arról, hogy mi határon innen és túl összetartunk. Arról szól, hogy ha nem tudjuk tisztelni a másik magyart, a mi közös magyarságunkat, akkor soha nem tudunk tisztelni egy másik szlovákot, románt, és nem fogjuk érteni, mit is jelent az európaiság.

Gaal Gergely, az IKSZ elnökhelyettese azt mondta, hogy a 21. század elején meg kell találni a magyarság megmaradásának és megerősödésének a lehetőségeit. Kiemelte: van ok a derűlátásra, hiszen az elmúlt egy évben jelentős lépések történtek a korábbi kormányzatok által tudatosan gyengített nemzeti önbecsülés helyreállítására. Hozzátette: a magyarság hosszú távú fennmaradása szempontjából kiemelten fontos a fiatalok hazaszeretetének felébresztése és megerősítése.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.