A volt IMF-vezér ártatlannak vallotta magát + Képek

Ártatlannak vallotta magát hétfőn a New York-i bíróságon Dominique Strauss-Kahn, az IMF volt vezérigazgatója az ellene felhozott szexuális bűncselekmény, nemi erőszak kísérlete és törvénytelen fogva tartás vádjában.

MNO
2011. 06. 06. 14:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem vagyok bűnös” – jelentette ki Strauss-Kahn, aki 25 évi szabadságvesztésre is számíthat, ha a bíróság mégis bűnösnek találná. A politikus-közgazdásznak legközelebb július 18-án kell majd megjelennie a törvényszék előtt. Strauss-Kahnnak a rendőrségen tett vallomását Joan Illuzzi-Obron ügyész szerint hamarosan nyilvánosságra fogják hozni.


A volt IMF-vezért szexuális bűncselekménnyel vádoló szobalány egyik ügyvédje, Kenneth Thompson kijelentette, hogy ügyfele nem áll el a vádtól és nem egyezik bele a peren kívüli anyagi kompenzációba.


„Dominique Strauss-Kahn összes hatalma, pénze és befolyása sem képes megakadályozni azt, hogy kiderüljön, mi történt a szállodai szobában” – jelentette ki Thompson a New York Post bulvárlapnak nyilatkozva. Az ügyvéd szerint a szobalány tanúskodni fog és „a világ elé tárja, hogy mi történt vele”.


A 32 éves szobalány szerint Strauss-Kahn május 14-én a New York-i Sofitel szállodában kényszerítette őt orális szexre és kísérletet tett megerőszakolására. A bíróság épülete előtt több tucat női szállodai alkalmazott tüntetett Strauss-Kahn ellen, aki a felesége, Anne Sinclair társaságában jelent meg a tárgyaláson.



Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.