Az öngondoskodás fontosságára hívnák fel a figyelmet

A CIG Pannónia Életbiztosító mielőbb szeretné életre hívni azt az új, független szövetséget, amelynek kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a hosszú távú öngondoskodás szükségességére, amit a válság évei is nyilvánvalóvá tettek – erősítette meg Gaál Csaba, a cég vezérigazgatója.

MNO
2011. 06. 05. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénzügyi kultúra fejlesztését a pénzügyi szektor tagjainak széles körű összefogásával valósítaná meg a társaság az elképzelések szerint. „Mindennek fényében tehát éppúgy számítunk biztosítók részvételére, mint hitelintézetek, pénztárak vagy befektetési alapok csatlakozására” – ismertette röviden a terveket Gaál Csaba.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. múlt hét szerdán jelentette be, hogy kilép a Magyar Biztosítók Szövetségéből (Mabisz), miután a menedzsment véleménye szerint az utóbbi években bekövetkező gazdasági és jogi változások mentén komolyan differenciálódott biztosítói érdekek képviseletét a biztosítótársaságokat összefogó szövetség nem tudta megfelelően ellátni.

A Mabisz tudomásul vette a biztosító menedzsmentjének döntését. Az életbiztosító kiválása nem érinti a Mabisz jogosítványait. A Mabisznak továbbra is tagja marad a CIG-csoport nem-élet biztosítója, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító (Emabit) Zrt., amely áprilisban kezdte meg tevékenységét a nagyobb és egyedi ügyféligények, valamint a közös érdekeltségű csoportok kiszolgálásával, továbbá a TIR Biztosító fuvarozási felelősségbiztosításának átvételével.

A Mabiszt 1990. november 14-én nyolc biztosítótársaság alapította. Jelenleg 26 biztosítótársaság, három fióktelep és három biztosítóegyesület tartozik tagjai sorába. A Mabisz kezeli a kártalanítási számlát, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) garanciaalapját, amely olyan károkra nyújt fedezetet, ahol a károkozó gépjármű nem rendelkezik kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással, illetve – bizonyos körülmények között – akkor, ha a károkozó ismeretlen. Szintén a szövetség működteti a Magyar Zöldkártya Irodát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.