Csökkenéssel kezdtek a New York-i indexek

Gyengülő indexekkel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon.

MNO
2011. 06. 06. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,16 százalékos, az S&P-500 index 0,16 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,17 százalékos veszteségben állt. A befektetői hangulatot változatlanul az elmúlt hetekben közzétett várakozásoktól elmaradó makrogazdasági adatok sorozata terheli meg. Hétfőn újabb amerikai makroadat közzététele nem várható.

A nap fő eseménye az Apple fejlesztői konferenciájának megnyitása és Steve Jobs előadása lesz. Az Apple vezére várhatóan az iOS és Mac OSX operációs rendszerek fejlesztési irányait és az iCloud új szolgáltatást vázolja fel.

Pénteken az indexek veszteséggel zártak, sorban az ötödik egymást követő héten, miután a csalódást okozó foglalkoztatási adatok tovább rontották az egyébként is borús gazdasági növekedési kilátásokat. A DJIA-30 0,79 százalékkal, 12 151,26 pontra, az S&P-500 0,97 százalékkal, 1300,16 pontra, a Nasdaq Composite 1,46 százalékkal, 2732,78 pontra esett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.