Ecuadorban és Zairében is szolgált az új nuncius

Kinevezte Magyarország apostoli nunciusává Alberto Bottari de Castello oderzói címzetes érseket hétfőn XVI. Benedek pápa – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata az MTI-vel.

MNO
2011. 06. 06. 12:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újonnan kinevezett magyarországi apostoli nuncius, a Vatikán magyarországi nagykövete 1942-ben született Montebellunában, 1966. szeptember 11-én szentelték pappá, szolgálatát a trevisói egyházmegyében látta el. Alberto Bottari de Castello 1973-ban az Apostoli Szentszék diplomáciai szolgálatába állt, miután Rómában kánonjogi diplomát szerzett, és elvégezte a vatikáni diplomataakadémiát.

Ecuador, Szíria, Zaire és az Egyesült Államok pápai képviseletein teljesített szolgálatot 1973 és 1987 között. 1987 és 1999 között misszionárius volt Kamerunban. 1999. december 18-án oderzói címzetes érsekké, valamint Gambia, Guinea, Libéria és Sierra Leone apostoli nunciusává nevezték ki. Az olaszul, franciául, angolul és spanyolul is beszélő Alberto Bottari de Castello 2005-ben Japán apostoli nunciusa lett, ezután nevezte ki a pápa Magyarország apostoli nunciusává.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.