Federer nyerte a gigászok csatáját + Képek

Az egykori világelső Roger Federer négy játszmában legyőzte az idén eddig veretlen szerb Novak Djokovicsot a francia nyílt teniszbajnokság pénteki elődöntőjében.

MNO
2011. 06. 04. 8:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 16 Grand Slam-győzelmével rekorder svájci fenomén pályafutása második sikerét arathatja a Roland Garroson, amennyiben a vasárnapi fináléban legyőzi a világranglista-vezető spanyol Rafael Nadalt. Djokovics idén 41 megnyert mérkőzést követően szenvedett vereséget, ezzel éppen egy sikerrel maradt el a rekordertől: az amerikai John McEnroe 1984-ben 42 győzelemmel kezdte az esztendőt.


A Nadal által a minden idők legjobb teniszezőjének tartott svájci és a világ jelenlegi legjobbjának titulált szerb mérkőzésén nagyon magas színvonalú játékot láthatott a közönség, s Federer annak köszönheti sikerét, hogy a kulcspillanatokban többnyire ő nyerte a pontokat, így az első és a negyedik játszma végén a rövidítés során is. Djokovics ezúttal adogatásai során a szokottnál többet bizonytalankodott, amit az is jelez, hogy riválisának több mint húsz lehetősége volt fogadóként játékot nyerni. A negyedik szett rövidítésében a szerb teniszező két mérkőzéslabdát – adogatóként – hárított, de a harmadiknál Federer ásszal zárta le a mérkőzést.


Federer negyedik fináléjára készülhet Párizsban, ebből egyet nyert meg, még 2009-ben a svéd Robin Söderling ellen, a másik három alkalommal viszont mindig soron következő ellenfelétől, azaz Nadaltól kapott ki.


Eredmény:
Federer (svájci, 3.)-Djokovics (szerb, 2.) 7:6 (7-5), 6:3, 3:6, 7:6 (7-5)





Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.