Gáz nélkül marad a kórház hőszolgáltatója

Tartozás miatt hétfőtől nem kap gázt a Főgáz Zrt.-től a békéscsabai kórház hőellátásáról gondoskodó Nádem Kft.; a kórház tartalékrendszerből biztosítja az ellátást.

MNO
2011. 06. 06. 15:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Főgáz Zrt. hétfőn az MTI-vel azt közölte: június 6-án felfüggesztette annak a Nádem Kft.-nek a gázszolgáltatást, amely cég a békéscsabai Réthy Pál Kórház és Rendelőintézet hőszolgáltatója. A tájékoztatás szerint a Nádem Kft. több mint százmillió forint tartozást halmozott fel a Főgázzal szemben.

A gázszolgáltató kereste a megegyezés lehetőségét, ám a Nádem Kft.-vel hétfőig nem sikerült megállapodnia. A gázszállító ezért a veszteségek elkerülése és egy lehetséges megegyezés elősegítése érdekében élt a szolgáltatás határozatlan időtartamra történő felfüggesztésével. A közlemény szerint bármilyen megoldást támogatnak, amely a fizetési hátralék rendezését jelentheti, illetve abban az esetben a gázszolgáltatást azonnal újraindítják.

Vantara Gyula, a kórházat fenntartó önkormányzat fideszes polgármestere az MTI érdeklődésére hétfőn elmondta: amikor értesültek a szolgáltatás felfüggesztéséről, azonnal gondoskodtak arról, hogy a kórházban működésbe lépjen a tartalék ellátórendszer. „A város elsődleges feladata a gyógyítás biztonsága és a kórház működőképességének fenntartása” – jelentette ki.

Kitért arra: az előző városvezetés 2004-ben szerinte előnytelen szerződést kötött a Nádem Kft.-vel, ezért alakultak ki utóbb elszámolási viták. Mint mondta, többször kezdeményezték, hogy tárgyalják újra a szerződést, ám ez eddig nem vezetett eredményre, ezért a hétfői nappal felmondták a Nádem Kft.-vel kötött szállítói szerződést.

A polgármester hozzátette: az önkormányzat, illetve a kórház nem szüntette be a szolgáltatás ellenértékének a megfizetését, mindössze annyit térítettek, amennyi szerintük méltányosan jár a beszállítónak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.