Gyermek erőszakolt gyermeket Szentesen?

Nemi erőszak gyanújával folytattak nyomozást a szentesi rendőrök: a helyi gyermekotthonban egy fiatalkorú bántalmazta gyermekkorú áldozatát. A gyermekvédelmi szakember szerint ilyen esetben mindenki áldozat.

MNO
2011. 06. 06. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltételezhetően nemi erőszak történt a szentesi gyermekotthonban. A Délmagyarország.hu információja szerint egy fiatalkorú fiú erőszakkal közösült egy gyermekkorú lánnyal az otthonban, az esetnek két másik fiatalkorú is résztvevője volt bűnsegédként. A rendőrség erőszakos közösülés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben.

Az otthon igazgatója, Dávid Zoltán értesítette a rendőrséget, de a napilap kérdésére csak annyit ismert el, valami történt az intézményben és a nyomozástól várja annak eldöntését, pontosan mi. A Szentesi Rendőrkapitányság pénteken befejezte a nyomozást, és vádemelési javaslattal megküldte az iratokat az ügyészségnek.

Kothencz János gyermekvédelmi szakember, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Intézmény igazgatója szerint az ilyen esetekben mindkét fél áldozat, mert az erőszaktevő korábban szintén szexuális visszaélés elszenvedője volt, és gyakran válik maga is elkövetővé. Az igazgató szerint először gyógyítani és aztán nevelni kell a gyerekeket, amihez az kell, hogy a minimumlétszámon felül alkalmazzanak szakembereket.

(delmagyar.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.