Hosszabb garanciát vállalnak

Az Audi magyarországi márkakereskedői hálózata is bevezette a négyéves garanciát, ezzel a Porsche Hungaria (PH) gépkocsiimportőr által képviselt valamennyi márka ügyfelei négy évre kiterjesztett teljes körű garanciát kapnak.

MNO
2011. 06. 05. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PH márkái 2007 óta egységesen a hároméves gyári garanciának megfelelő szolgáltatást kapták. A nemrégiben négy évre kiterjesztett garancia mögött Magyarországon az importőr áll saját kockázatára, míg más európai országokban a vevőknek meg kell vásárolniuk a pluszszolgáltatást. A programot kísérleti jelleggel a múlt év végén már elkezdték, és a cég vezetői május elején, az új szerviz- és garanciaprogram indításakor arról számoltak be, hogy a kedvezményes ajánlatok 35 százaléknyi, addig passzív ügyfelet vonzottak vissza a márkaszervizekbe, 1,2 milliárd forintos forgalmat generálva.

Az átfogó garanciális és szervizprogram első eleme a Garancia 4 program, amely az autó üzembe helyezésétől számított négy évig vagy 200 ezer kilométeres futásteljesítményig vehető igénybe. A hivatalosan május elején indított programban kezdetben a Seat, a Skoda és a Volkswagen vett részt, az Audi még egyeztetett a négyéves garancia kialakításáról. Mostantól az Audi 14 magyarországi márkakereskedésében és további hat Audi-szervizszerződéssel rendelkező partnerénél érhető el a garanciaprogram, amely a márka bármely más országban működő márkakereskedéseiben is érvényesíthető. A program a 2007-ben útjára indított és minden tekintetben sikeres Audi CarLife Plus tartalmi felfrissítését és szervizpiaci trendekhez igazítását jelenti – közölte a PH.

Eppel János, a PH ügyvezető igazgatója már a múlt év végén jelezte, hogy a válság hatásai az idén elérik a szervizeket, hiszen az elmúlt két év során el nem adott autók miatt egyre kevesebb megbízás jut a szerelőműhelyeknek, amelyek hálózata a korábbi évek sokkal nagyobb forgalmára épült ki. Erre a helyzetre válaszul indította útjára a Porsche Hungaria a szervizprogramot, amelytől akár 50 százalékos bővülést remél a javítási forgalomban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.