Ilyen messzire patkó még nem repült, mehet a Guinnessbe

Jászfényszarun vasárnap rendezték meg a III. Fogathajtó Versenyt, ahol póni-, egyes- és kettesfogatok akadályhajtó és vadászhajtó versenyszáma, dámalovas-bemutató, lovas bemutatók, rajzverseny, kézműves foglalkozások és kézműves vásár, hagyományőrző fajátékok, arcfesték, légvár szórakoztatta a résztvevőket.

MNO
2011. 06. 06. 7:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvényen patkóhajító verseny is volt. A megméretés különlegessége, hogy Jászfényszarun megszületett a patkóhajítás magyarországi rekordja. Csáky László, a patkóhajító rekord felállításának ötletgazdája elmondta, hogy a megméretésre 72 fő jelentkezett, az ország különböző pontjairól érkeztek patkóhajítók. A magyarországi rekordot Balogh Péter állította be, felnőtt férfi kategóriában 57 méter 60 centiméterrel. A teljesítményt a helyszínen hitelesítették, és küldik tovább, így a győztes felkerülhet a Guinness-rekordok listájára is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.