Indul a parlagfűirtás

Országszerte 5-25 centiméteres magasságú a parlagfű, ezért még a virágzás előtt meg kell kezdeni az irtását – hívta fel a figyelmet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken.

MNO
2011. 06. 03. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Magyarországon 700 ezer hektár körül van az erősen fertőzött földterületek nagysága, de valamilyen mértékben szinte minden mezőgazdasági területen megtalálható az allergén növény.

Jordán László, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal országos növényvédelmi főfelügyelője a tárca közleményében kiemelte: a leghatékonyabban úgy lehet megszabadulni a parlagfűtől, ha tövestől kitépik a növényt, illetve kaszálással is csökkenthető a pollenszóró területek száma. Nagyon fontos egészségvédelmi szempontból, hogy ez még a virágzás előtt megtörténjen – hívta fel a figyelmet a főfelügyelő.

Magyarország parlagfű tekintetében Európa legfertőzöttebb területe. Az elmúlt 12 évben a betegek száma megkilencszereződött, Magyarországon mintegy kétmillió ember érzékeny a parlagfűre, egyharmaduk súlyos allergiás, és rohamosan nő az asztmás betegek száma is – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.