Iratok nélkül ne induljon Ausztria felé

Visszaállították a határforgalom ellenőrzését Ausztriában a Világgazdasági Fórum Bécsben tartandó rendezvénye miatt a szombaton 0 órától június 9-én 24 óráig terjedő időszakra valamennyi határszakaszon, köztük a Magyarországgal határos területen is.

MNO
2011. 06. 04. 8:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A határátkelő helyeken számítani kell arra, hogy az osztrák rendőrök ellenőrizhetik az Ausztriába utazók úti okmányait és a gépjárművek adatait. A magyar rendőrség arra kéri az útnak indulókat, hogy még indulás előtt ellenőrizzék útlevelük vagy személyi igazolványuk meglétét, érvényességét és az utazáshoz használt gépjármű papírjait.

Ausztriába a magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy bármelyik típusú (keményfedeles, puhafedeles, kártyaalapú) személyi igazolvánnyal léphetnek be. A 14 év alatti gyermek részére is szükséges érvényes útlevél vagy a gyermekkorúak részére kiállított, kártyaalapú személyi igazolvány. Más okmány (például diákigazolvány, vezetői engedély) nem jogosít a határ átlépésére. Az osztrák rendőrség az úti okmány hiánya miatt szabálysértési eljárást kezdeményez, és megtagadja a belépést Ausztria területére.

Az úti okmány ellenőrzése egyaránt érinti a közúti, a vasúti és a vízi forgalomban részt vevőket. A zöldhatáron nem szabad átkelni június 4. és június 9. között.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.