Ismét tüntetnek Bahreinben

Több mint két hónap után először, pénteken ismét síita tüntetők lepték el a bahreini főváros központját. A rendőrség könnygázt és gumilövedéket használt a belvárosi Gyöngy tér felé tartó tiltakozó tömeg szétzavarására.

MNO
2011. 06. 03. 17:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Perzsa-öbölben fekvő parányi szigetországban szerdán oldották fel a rendkívüli állapotot, amelyet március 15-én vezettek be a szunnita királyi család uralma ellen tiltakozó síita ellenzékiek tüntetései miatt.

A rendkívüli állapot feloldásával egyidejűleg a főváros központjából kivonták a harckocsikat és a katonákat, az ellenzéki csoportok viszont felszólították híveiket, hogy vonuljanak ismét az utcákra. A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy szigorúan lecsapnak a kormányellenes tüntetőkre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.