Jó esélyekkel indul a magyar páros

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes László Csaba–Mikes Anna magyar párost is az esélyesek között tartják számon az idei IDSF Tíztánc Világkupán, amelyet június 11-én Szombathelyen rendeznek meg a 46. Savaria Nemzetközi Táncverseny keretében.

MNO
2011. 06. 03. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig 25 ország legeredményesebb versenytáncosai neveztek, az európaiakon kívül érkezik egy-egy páros az Egyesült Államokból, Kanadából és Japánból is – hangzott el a szervezők által pénteken a verseny helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

Markus Sónyi, a verseny döntnöke elmondta: a jelentkezések még nem zárultak le, érdekesen alakítja azonban az esélyeket, hogy eddig nem nyújtotta be nevezését Horvátország, Olaszország, Moldova és Szerbia legjobb párosa, ezek az országok ugyanis hagyományos résztvevői a megmérettetésnek.

A magyar páros a standard táncokban – angol keringő, tangó, bécsi keringő, slow-fox, quick-step – a világranglista első helyén áll, így ezekben az ő győzelmükre számítanak, míg a latin táncok kategóriájában – szamba, cha-cha, rumba, paso doble és jive – hasonló teljesítményt várnak az orosz Jurij Szimacsov–Anasztaszija Klokotova párostól, így a világkupa-győzelemről valószínűleg az fog dönteni, hogy a másik kategóriában melyik páros fog jobb eredményt elérni – osztotta meg előzetes, papírforma szerinti várakozásit az újságírókkal a verseny döntnöke. Markus Sónyi szólt arról is, hogy személy szerint jó helyre várja az osztrák és a német párost is, akik szintén beleszólhatnak a világkupa-elsőségért vívott küzdelembe.

Grünwald Stefánia, a versenyt szervező Agora Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ igazgatója elmondta: a Savaria Nemzetközi Táncverseny részeként, a világkupa eseményeihez kapcsolódva rendezik meg az IDSF Senior Open Standard táncversenyt is, amelyre eddig hat páros nevezett, egy osztrák, egy cseh, két német és egy orosz páros mellett Magyarországot a Cseh István–Ádám Laura páros képviseli.

A hagyományoknak megfelelően az egyes versenyszámok között, illetve a gálán szombathelyi tánccsoportok formációi szórakoztatják majd a közönséget. Fellép egyebek között a Savaria Táncsport Egyesület is, amelynek ifjúsági és junior csoportja is magyar bajnokságot nyert.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.