Kár, hogy a demonstrációról szól a pedagógusnap + Képriport

Az oktatási államtitkárság a készülő közoktatási törvény koncepciójáról a törvényben előírt kötelezettségén felül jóval több egyeztető és informális megbeszélést folytatott a pedagógusok szakmai és érdekvédelmi szervezeteivel – közölte az államtitkárság a vasárnapi pedagógusnapon tartott budapesti tüntetésre reagálva. Szijjártó Péter pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány az oktatási rendszer átszervezéséről csak a szociális konzultáció eredményének megismerése után dönt.

MNO
2011. 06. 05. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkárság a közleményben felidézte, hogy május 30-án a Pedagógusok Szakszervezetének elnökével, 31-én a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökével, június 2-án pedig a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének főtitkárával, az Oktatási Vezetők Szakszervezetének elnökével, valamint a Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet elnökével tárgyalt a szaktárca.

A megbeszéléseken az államtitkárság képviselői hangsúlyozták: a szakszervezetek által megjelölt kérdésekről mindaddig nem lehet érdemben egyeztetni, ameddig a törvény koncepciójáról nem dönt a kormány. Hoffmann Rózsa a találkozókon a tüntetés elhalasztására tett javaslatot. Az államtitkár sajnálattal vette tudomásul, hogy az érdekvédők nem álltak el szándékuktól, és az idei pedagógusnap az oktatásban dolgozók munkájának elismerése helyett a szakszervezetek demonstrációjáról szól – olvasható az államtitkárság közleményében.

Szijjártó Péter vasárnapi közleménye szerint a kormány az oktatási rendszer átszervezéséről a szociális konzultáció eredményének megismerése után dönt. A miniszterelnök szóvivője leszögezte: az oktatási rendszer átszervezésének előkészítése az államadósság legyőzése és Magyarország megújítása keretében zajlik. A kormány konzultációt folytat az iskolákkal, valamint a tanárokkal, és várja, hogy az emberek milyen oktatási rendszer mellett döntenek a szociális konzultáció keretében – írta Szijjártó Péter, hangsúlyozva, hogy a kormány a döntéseit a konzultációk eredményének ismeretében hozza majd meg.

Vasárnap, az országos pedagógusnapon a kormány oktatási és szakképzési reformprogramja ellen demonstráltak a pedagógus-szakszervezetek képviselői Budapesten, a képviselői irodaház melletti Olimpiai parkban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.