Kisiklott a fogaskerekű, keddig nem közlekedik

Eltörött a fogaskerekű vasút egyik szerelvényének a tengelye Budapesten a Gyöngyvirág úti megállóban, a jármű kisiklott, de személyi sérülés nem történt. A BKV az eset miatt minden kocsit átvizsgál, ezért több napig nem közlekedik majd a fogaskerekű.

MNO
2011. 06. 04. 17:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója szombaton közölte, hogy a BKV javaslatának megfelelően mind a hét szerelvény 14 kocsijának tengelyét ultrahangos módszerrel átvizsgálják, ezért keddig biztosan nem közlekednek majd a szerelvények. A minimális szolgáltatást keddtől, a teljes szolgáltatást várhatóan a hét végétől biztosítja a BKV, „akkor dől el, hogy a szerelvények meddig használhatók még” – olvasható a közleményben.

A Budapesti Közlekedési Központ üzleti terve szerint már beadtak egy projektjavaslatot, amelyet ha elfogadnak, a fogaskerekű vasút a Széll Kálmán térig fog közlekedni új járművekkel. Ennek elbírálása folyamatban van.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.