Közpénzből jártak jól a tulajdonosok

A Gyurcsány-kormány idején közpénzekkel kistafírozott, majd három hónap alatt hárommilliárdos haszonnal eladott informatikai vállalkozás, a Dataplex ügyeit vizsgálja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal. A Kóka Jánost és Bajnai Gordont is érintő botrányos ügylet miatt büntetőeljárások is indultak.

Magyar Nemzet
2011. 06. 04. 2:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizsgálatot indított a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a Dataplex ügyleteinek feltárására. A Magyar Nemzet értesülése szerint a napokban kezdődött eljárás célja, hogy kiderítsék, a költségvetési szervek, illetve az állami részvétellel működő gazdálkodó szervezetek konkrétan milyen megállapodásokat és tranzakciókat bonyolítottak le 2005 és 2010 között a Dataplexszel, valamint a tulajdonában lévő társaságokkal – írja a szombati Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.