Különleges ikrek születtek

Ikreket hozott a világra egy hegyi gorilla Ruanda északi részén, egy természetvédelmi területen.

MNO
2011. 06. 03. 19:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két fiatal állat, egy hím és egy nőstény május 27-én született, mindketten jól vannak – adta hírül pénteken az ország turizmusért felelős hivatala.

A hegyi gorillákat a kihalás veszélye fenyegeti, a Természetvédelmi Világszövetség vöröslistáján a kritikusan veszélyeztetett fajok között tartják nyilván őket. A Ruanda, Uganda és a Demokratikus Kongói Köztársaság határvidékén emelkedő Virunga-hegységben él az ENSZ által világszinten számon tartott hétszáz állat mintegy fele.

Június 18-án a ruandai nemzeti parkban ünnepélyes ceremónia keretében huszonkettő, az elmúlt évben született fiatal gorillának tartanak névadóünnepséget. A múlt héten született kis állatok majd a következő évben kerülnek sorra. Az évenkénti ünnepséggel a ritka emberszabású majmok védelméért tett erőfeszítésekre igyekeznek felhívni a figyelmet a ruandaiak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.